Start to Dive

•     Wil je eens proeven van het duiken?

Geen probleem, mits een kleine vergoeding van €25 kan je een duikinitatie doen. Kies je er later voor alsnog lid te worden, brengen we dit bedrag in mindering van het lidgeld.

Een initatie behelst een kort theoretisch gedeelte met duidelijke afspraken omtrent veiligheid. Daarna springen we in het water voor het praktische deel. We beginnen met duiken met bril, tuba en zwemvinnen en bouwen zo je ervaring verder uit. Als klap op de vuurpeil duiken we met een complete uitrusting onder. Ademen onder water en gewichtloos zweven in het oneindige blauw... het wordt verslavend, geloof ons vrij!

Je hebt enkel zwemkledij, handdoek en douchegel nodig. De club voorziet in alle andere materiaal en beschikt over de nodige ervaren en enthousiaste instructeurs.
Neem contact op met de duikschool via het contactformulier om jouw initiatie in te plannen.

•     Smaakt die initiatie naar meer of heb je al eerder ervaring opgedaan?

Onze duikschool kan je een degelijke opleiding op jouw niveau aanbieden. Duiken is een buddysport, je duikt nooit alleen. Je traint dan ook in kleine groepjes onder leiding van onze instructeurs.

In het zwembad raak je met het materiaal vertrouwd, werk je aan je vinzwemtechniek, schaven we aan de fysieke conditie en ... stomen we je zo klaar voor je eerste grote duik.
Daarvoor gaan we meestal richting Nemo 33 in Ukkel, één van de diepste zwembaden ter wereld. Daar voer je onder begeleiding van een instructeur je eerste diepere duik(en) uit.

Volgende stap is het open water. Talrijke zoetwaterplassen en steengroeves staan hiervoor ter beschikking. In Gent kent iedereen de Blaarmeersen, maar ook de Put van Ekeren en steengroeves zoals de Barges, Opprebais en Lessinnes kennen binnenkort geen geheimen meer voor jou. De eerste 15 duiken worden begeleid door ons duikschoolkader met focus op jouw veilige duikopleiding en duikbeleving. Na 5 tot 10 duiken kan je je eerste duikbrevet halen: het 1*-brevet.

Ook in zout water kunnen we terecht. De Grevelingen en het Veerse Meer bieden de nodige duikplaatsen waar je ervaring kan opbouwen zonder last te hebben van stromingen en getijden. Kers op de taart is en blijft de Oosterschelde. In dit beschermd natuurgebied heeft al menig beginnende duiker vol ongeloof van het diverse en kleurrijke onderwaterleven genoten.